5 videoer

I hvilket farvand svømmer fisken?

Afklaring (kapitel 4) er fundamentet og afsættet for aktivitetsudvikling og udgør halen i den gennemgående procesmodel Fisken. Afklaring består af samspillet mellem de tre hjørner i Fiskens hale: Målgruppe, Kontekst og Mål (eller Spørgsmål).

Hjulet på trilletur mellem sal og park

Aktivitetshjulet (kapitel 5) er en model til at beskrive, analysere og udvikle aktiviteter. Aktivitetshjulet består af seks indholdskategorier, fire proceskategorier og syntesekategorien Energi.

Kan du ramme balancen på vippen, Hatman?

Energistyring (kapitel 6) er aktivitetsudviklingens konvergente procestype og udgør hovedet i den gennemgående procesmodel Fisken. Energistyring handler om at anvendelsesorientere, nyttiggøre og skabe værdi i den aktuelle praksis.

Matrix + terning + “ja, og…” = Rullevogn, højt humør og ny idé

Idégenerering (kapitel 7) er aktivitetsudviklingens divergente procestype og udgør bagkroppen i den gennemgående procesmodel Fisken. Idégenerering handler om at nyskabe, åbne, udforske og bryde mønstre.

Kan målgruppen slå os hjem, hvis de involveres i hallen?

ABC-rammen (kapitel 8) er en didaktisk og processuel ramme til facilitering af aktivitetsudvikling, hvor målgruppen involveres. ABC-rammen består af seks forskellige områder, som i praksis spiller sammen i den aktuelle proces.